Kreatív és egyben hasznos kezdeményezéssel állt elő idén is az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Pályázatával újrahasznosításra buzdítja az érdeklődőket, ezzel is óvva a környezetet!

 

„Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

A Paksi Atomerőmű immáron 30 éve biztosítja, hogy a mindennapokban olcsón, klímabarát módon és biztonságosan álljon rendelkezésre a villamos energia az ország egész területén. Tevékenysége során az atomerőmű fokozott figyelmet fordít a tervszerű hulladékgazdálkodásra, amelynek eredményeként az ipari hulladékok közel 90 százalékát újrahasznosítják. Az atomerőmű elkötelezett a környezeti terhelés csökkentése iránt, fontosnak tartja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az újrahasznosításban rejlő lehetőségekre és azok előnyeire.

Az „Alkotó Energia ÚJRA!” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt, illetve maradék dolgokból újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

Az „Alkotó Energia ÚJRA!” kezdeményezés legfőbb célja - összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát - annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, anyagok, emellett fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is.”

A pályázat leadásának határideje: 2020. augusztus 16. 24:00 óra.

Bővebb információk és regisztráció  itt: https://alkotoenergia.hu/regisztracio

Forrás: https://alkotoenergia.hu/