Legkésőbb 2020. július 9-én éjfélig van lehetőségük a jelentkezőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

A február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatók az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában.

A pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor vagy azóta még nem csatolt) dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni – a sikeres feltöltést követően a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. A jelentkezési helyek számától függetlenül elegendő mindent egy példányban feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait. Ugyanitt lehet ellenőrizni az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat is.

Nem kell feltölteni:

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát.
  • a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben a jelentkező a február 15-i jelentkezési határidő után szerezte meg a nyelvvizsgáját, akkor csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben.

Szintén július 9-ig van lehetőség a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének módosítására. Ez egyetlen alkalommal tehető meg, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, és az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendet fogja látni az E-felvételi felületén. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

A személyes adatok változását szintén július 9-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Itt azok az adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezés határidőt követően változtak meg (pl. költözés miatt a lakcím, házasság miatt a név stb.). Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (pl. a névváltozás, vagy az állampolgárság változása).

A ponthatárokat várhatóan július 23-án hirdetik ki, és elsőként a Felvin lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről.

Forrás: felvi.hu

Még ma éjfélig van lehetőségetek módosítani! Jelöld Te is a DUE-t az első helyen!