A járványhelyzeti sorozatunk harmadik részében Kiss Tibor (későbbiekben: K.T.) és Mitli Attila (későbbiekben: M.A.) a DUE DSE floorball játékosai engedtek bepillantást a járványhelyzeti mindennapjaikba.

 

Hogyan érintette az Egyesületedet a vírushelyzet?

K.T.: "Március elején még lejátszottuk a soron következő hazai mérkőzésünket, viszont utána, az egyesület vezetésével együtt hoztuk meg a szükséges és elvárt intézkedéseket. Később a floorball szakszövetség is reagált, előbb felfüggesztette a bajnokságokat, majd május 15. napjától befejezettnek minősítette a szezont. Ahol nem dőltek el a helyezések, ott nem is hirdetett eredményt, így jártunk mi is."


M.A.: "Mint mindenkit, minket is váratlanul ért a vírushelyzet. Az alapszakasz utolsó mérkőzésére készültünk volna és utána Ligakupára került volna sor. Bár az idei szezon nem az elvárásoknak megfelelően alakult, így nem a felsőházi küzdelmekben lettünk volna érintettek, mégis jó lett volna folytatni a bajnokságot a normális mederben és tisztességgel lezárni."

 

Hogyan töltöd a mindennapjaidat? Milyen edzéseket tudtál beiktatni a napi menetrendedbe, hogy az erőnléted továbbra is megmaradjon?

K.T.: "A szakosztály vezetése a játékosokra bízta az erőnlét fenntartást és az edzéseket, adott ajánlásokat, otthon végezhető feladatokat. Mindenki a lehetőségeihez mérten igyekezett ezeket abszolválni, de nem volt következménye, ha esetleg ez mégsem történt meg. Sajnos én is elmondhatom magamról, hogy a veszélyhelyzet alatti mindennapjaim nem a sportról szóltak, de ezen szeretnék változtatni, amint erre lehetőségem lesz."


M.A.: "Tekintettel arra, hogy amatőr sportról beszélünk, így természetesen a bajnokság és az egyesület nem támasztott kötelezettségeket a sportolók felé, de azt gondolom mindenki a maga módján próbált sportolni otthon, amennyire lehetett. Személy szerint nekem hosszabb hetek teltek el aktív sport nélkül, aztán a vírushelyzet első körös lecsengésekor erőnléti edzéseket iktattam be és apránként próbáltunk a teremben is újra edzésbe állni. Ez azonban leginkább a szezon levezetésére szolgált leginkább."

 

Kiss Tibor csapatvezető

Forrás: Kohász címert rája Facebook oldal  

 

Olvastál vagy néztél esetleg valamilyen segítő anyagot az edzésekkel kapcsolatban?

K.T.: "Egy edzésalkalmazás volt segítségemre. Csak megadtam edzési céljaimat, tervezett hosszt, nehézséget, és összeállított egy edzéstervet számomra. Lehet, hogy pár “fogást” megtartok a későbbiekben is, de nagyon hiányolom a szokásos edzésrutinjaimat, feladataimat."


M.A.: "Erre nem igazán került sor, de egy korábbi erőnléti edzés menetrendjét átolvastam és abból vettem elő tippeket."

 

A versenyfelkészülést mennyire érintette a vírushelyzet? Esetlegesen veszélyeztette?

K.T.: "Március elejétől egészen május közepéig korlátozódtak edzési és felkészülési lehetőségeink, utána pedig már szezonról sem beszélhettünk sajnos. Kimondhatjuk, hogy a versenyidény második fele majdnem teljesen a vírusról, és annak hatásairól szólt."


M.A.: "A vírushelyzet kialakulásával a bajnokság teljesen leállt, így az edzések is, ami egyúttal a teljes idei évad hivatalos lezárását is jelentette. Így viszont csak a következő szezonra tudunk majd újra közösen készülni és arra augusztustól minden bizonnyal és reményeink szerint már viszonylag normális módon és együtt tudunk majd nekiállni."

 

Mi a következő verseny, amire készülsz?

K.T.: "Egyelőre az edzések megszervezésén van a hangsúly, a jövő évi bajnokságok kilétét még homály fedi jelenleg. Ha lesz következő verseny, akkor azt egy felkészülési, barátságos mérkőzés formájában tudom elképzelni."


M.A.: "Ahogy fentebb is írtam, amennyiben augusztusban a felkészülés normális körülmények között elkezdődhet, úgy tervben van egy közös mini edzőtábor és akár több felkészülési mérkőzés is, de ennek a véglegesítésére még egyelőre várnunk kell."

 

Mitli Attila, csapatkapitány

Forrás: Kohász címert rája Facebook oldal  

 

A Dunaújvárosi Egyetemen a sportkommunikáció támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 számú projekt.