A Knorr-Bremse Budapestnél folyamatosan keresik a környezetbarát vasúti közlekedést támogató megoldásokat. Ennek két kulcs eleme a tömegcsökkentés és a hatékony szerkezeti kialakítás. A vonatokon rögzítési célokra használt speciális konzoloknál külön kihívást jelent a szilárdság, a merevség és a tömeg közti kompromisszum megtalálása.

 

Pályázati feladat

Konzol optimálása. Az optimálási feladat célja az alkatrész tömegének minimalizálása úgy, hogy a megadott mechanikai szilárdsági és gyárthatósági követelmények is teljesülnek. A pályázatnak tartalmaznia kell az optimált geometriát és a specifikációban részletezett, kapcsolódó dokumentációt.

 

Részvétel

A kihívásban való részvétel regisztrációhoz kötött, az alábbi űrlap kitöltése és a kihívás szabályaira, valamint az adatvédelemre vonatkozó jogi nyilatkozatok elektronikus elfogadása szükséges.

A kihívás részletes leírását minden résztvevő e-mailben fogja megkapni, miután regisztrációjukat elfogadtuk.

 

Részvételi korlátozások

Jelen kihívásban nem vehetnek részt a Knorr-Bremse cégcsoportban dolgozó munkavállalók és egyéb szerződéses jogviszonyban álló magánszemélyek, valamint ilyen jogviszonyban álló jogi személyek munkavállalói, kivéve az iskola/diákszövetkezeten keresztül a Knorr-Bremse cégcsoportnál foglalkoztatott magánszemélyeket.

 

Pályázat benyújtásának határideje: 2020. augusztus 31.

 

Díjazás

A top 5 legkönnyebb design, amely kielégíti a követelményeket díjazásban részesül a következők szerint:

  • 1. díj – br. 300 000 Ft
  • 2. díj – br. 250 000 Ft
  • 3. díj – br. 200 000 Ft
  • 4-5. díj – br. 100 000 Ft

 Eredményhirdetés: 2020.09.28.

 

A pályázati kiírás részletesebben ide kattintva érhető el>>

Forrás: knorr-bremse.hu