Mennyi többletpontot kaphattok esélyegyenlőség jogcímen a 2020-as mesterszakos felvételin? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

Forrás: eduline.hu

 

Bár a mesterszakos pontszámítás részletes szabályait az egyetemek, főiskolák határozzák meg, de esélyegyenlőség jogcímen - azaz hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért - mindenképpen kaphattok legalább egy, de legfeljebb tíz többletpontot.

 

Ezeken kívül általában beleszámít a pontozásba a már megszerzett oklevél minősítése, vagy éppen átlaga, a záróvizsga eredménye, valamint mérvadó szokott lenni a felvételi vizsga - amely a legtöbb mesterszaknál kötelező – vagy a motivációs beszélgetés eredménye is. Ezekről bővebben az egyetem vagy főiskola honlapján tudtok tájékozódni.

 

Kíváncsiak vagytok, milyenek voltak a ponthatárok a korábbi években az általatok megjelölt mesterszakon? Itt megnézhetitek őket.

 

Arról, hogy a 2020-as felvételin melyik volt a tíz legnépszerűbb mesterszak, itt írt az eduline korábban. A 2020-as felvételiről szóló legfrissebb eduline cikkeket pedig itt olvashatjátok.