Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

Régóta megvolt az együttműködés a Dunaújvárosi Egyetem és az Alcoa illetve később az Arconic Köfém Kft között, számos feladat megoldásában részt vett az egyetem korábban is, és ez volt az alapja az ismertségnek, hogy bekerült ebbe a  Ginopba. Miután felállt a konzorcium, szükség volt egy ipari vezetőre, aki a már említett Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft.-től lett kinevezve, illetve három egyetemre, melyek a Miskolci, a Dunaújvárosi és a Széchenyi István Egyetem lettek.

Ez a GINOP projekt, melynek egyetemünk is a része volt most zárult le. Egy olyan sikeres csapatmunkáról beszélünk, melynek segítségével sikerült összehozni az ipari szakembereket, mérnököket az egyetemi oktatókkal, kutatókkal, szakemberekkel és olyan eredményeket próbáltak elérni, melyeket az ipar sikeresen be tud építeni különböző folyamatokba és ezáltal lesz eredményesebb. Olyan fejlődési tényezőket értek el, mint például jobb minőség, kisebb belső selejt, kevesebb vevői reklamáció, kihozatal javítás, átfutási idő csökkentés, kihasználtság növelés, energia csökkentés.

A projektben résztvevők megismerték egymást, egymás munkáját, képességét, közelebb került az ipar az egyetemekhez, s az egyetemek az iparhoz. A projekt egyesítette az ipar részéről az egyetemen lévő alapos és részletes tudást, míg az egyetemek részéről az iparban lévő tapasztalatokat, átfogó tudást és probléma megoldó képességet.

A jövőképre tekintve elmondható, hogy tovább folytatódik az egyetem és az ipar együttműködése a GINOP befejezése után, mely vezethet akár újabb EU-s projektben való együttműködéshez.