A Dunaújvárosi Egyetem 2020. március 11-én értesítette hallgatóit a koronavírushoz kapcsolódó digitális formában történő oktatás kialakításáról!

A sajátos helyzetre való tekintettel a lehető legtöbb programot igyekszik egyetemünk digitalizálni, így több kurzus és felkészítő óra már március 16-a óta működik ilyen formában, most pedig az EFOP 3.4.4 pályázat keretében megvalósuló oktatási előadások, kurzusok is teljesen online formára váltanak.

 

Az EFOP 3.4.4 pályázat célja, hogy segítse az egyetemre való bejutást és támogassa a középiskolai tanulókat továbbtanulásukban. Az idei évben a felsőoktatási intézmények alapképzéseire való bejutás jelentősen nehezebb, mint a korábbi években. Szükséges egy emelt szintű érettségi, és a kialakult járványhelyzet miatt a diákoknak otthonról kell felkészülni az érettségi kihívásaira. A Dunaújvárosi Egyetem számára a jelenlegi hallgatók és leendő hallgatók oktatása és sikeressége prioritása. Ennek érdekében az EFOP 3.4.4 pályázatban megvalósuló felkészítők és előadások is digitalizálásra kerültek és kerülnek, hogy gördülékenyen tudjuk a kurzusokat online is folytatni.

 

A felkészítő program az egyetemi stúdiumokhoz hasonlóan egy moodle-keretrendszerben történik, amelyet egyéb, más eszközökkel is támogatunk pl Microsoft Teams, online chat keretében biztosítunk online egyéni és csoportos konzultációs lehetőséget.

 

Kurzusaink sokszínűségét mutatja, hogy egyaránt elérhetőek lesznek nyelvi felkészítő programok, érettségi felkészítők és egyéb tematikájú programok, előadások is, mint például az Internet veszélyei címűelőadás.

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!