Az Állami Számvevőszék pályázatot hirdet egyetemi/főiskolai hallgatók számára AZ ÁSZ JELENTÉSEIT GRAFIKAI ELEMEKKEL KIEGÉSZÍTŐ VIZUÁLIS KIADVÁNY/INFOGRAFIKA TERVEZÉSE!

Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, a magyar demokratikus államberendezkedés garanciális alapintézménye. 

Elsődleges feladata, hogy megállapításaival, javaslataival támogassa a közpénzekkel, közvagyonnal való szabályos, célszerű, eredményes és hatékony gazdálkodást, valamint elősegítse a jól irányított állam kiépítését. Az Állami Számvevőszék munkájának hasznosulásához elengedhetetlen, hogy a szervezet jelentései közérthetőek, kommunikációja pedig világos és egyértelmű legyen. 

A pályázat tárgya „A feladat”

A jelentéseknek a szakmai szempontokon túl kommunikációs szempontból is magas színvonalúnak, a felhasználók számára közérthetőnek, lényeginek és informatívnak kell lenniük. Az ÁSZ ezért olyan pályamunkák beérkezését várja, amelyben a pályázó(k) innovatív koncepciókkal, ötletekkel segítik az ÁSZ munkájának szélesebb körű és közérthetőbb bemutatását.  

A pályázó feladata, hogy az ÁSZ által meghatározott jelentéseknek (egy megadott és egy szabadon választott) - vagy azok egy kiválasztott területének - lényegi információit tartalmazó, főként grafikai elemekkel ellátott elektronikus kiadványt tervezzen, innovatív megközelítést alkalmazva jelenítse meg a jelentést. A feladathoz kapcsolódó információk a kiíráshoz kapcsolódó MS Word fájlban találhatóak.  A pályamunkának szerkeszthetőnek, a későbbiekben az ÁSZ által könnyen hasznosíthatónak kell lennie (lehetőleg PDF formátumban várjuk a pályaműveket). 

Az elkészített pályamunkák mellett maximum 2 oldal terjedelemben kell összefoglalni (DOC, vagy PPT formátumban) a hozzájuk kapcsolódó fontosabb információkat (bemutatkozás, az ötlet ismertetése, cím, célja, rövid leírása, a megvalósítás folyamata, eszközei, stb.). 

A pályázó munkájának támogatása, vizuális orientációja céljából mintadokumentumokat gyűjtöttünk össze, amelyek bemutatják, hogy milyen vizuális megoldások alkalmazhatóak a jelentések lényegi információinak, egyes tartalmi részeinek grafikus megjelenítése során. A mintadokumentumokat a kiíráshoz mellékelt PDF formátumú fájlok képezik.

 

A pályázat díjazása

  • Első helyezés: 300.000 Ft
  • Második helyezés: 150.000 Ft
  • Harmadik helyezés: 50.000 Ft

A nyertes pályamű bemutatására és a fődíj hivatalos átadására a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő INTOSAI Working Group on IT Audit – a Legfőbb Ellenőrző Intézmények Nemzetközi Szervezetének Informatikai Munkacsoportja – éves ülésén kerül sor. 

 

A pályázók köre

Pályázó lehet az, aki a kiírás időpontjában aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik és 30. életévét még nem töltötte be. A pályázó lehet egy személy vagy több tagból álló csapat, a díjak összege azonban nem személyre, hanem pályamunkára vonatkozik.

 

A pályaművek beküldése

A pályamunkákat elektronikusan, a szükséges mellékletek együtt, a megadott online felületre kérjük feltölteni[2].

A benyújtott pályamunka nyelve magyar vagy angol lehet.

 

A pályázathoz kötelezően csatolandó dokumentumok a következők:

  • pályamunka,
  • összefoglaló a pályamunkáról,
  • hallgatói jogviszony igazolás (30 napnál nem régebbi),
  • fényképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány),
  • adatvédelmi tájékoztató és az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozat

(https://asz.hu/storage/files/files/atsajto.pdf).[3]

 

A pályázat menete

  1. január 10. – A pályázat nyilvános kihirdetése
  2. március 8. – A pályaművek beküldési határideje
  3. március 16. – Elbírálást követően a pályázat nyerteseinek kiértesítése
  4. április eleje – a budapesti WGITA találkozó időpontja - A pályázat nyertese részére a fődíj átadása és a nyertes pályamű bemutatása

Kérjük, hogy pályázási szándékukat a megadott email címen minél hamarabb jelezzék. 

A pályázók részére a jelentkezést követően megküldjük az online felület elérhetőségét és a belépéshez szükséges adatokat.

A három helyezett pályamunka alkotóját e-mailben értesítjük az eredményről, illetve a díjátadó pontos helyszínéről és időpontjáról, ahol a nyertesnek lehetősége lesz angol nyelven bemutatni ötletét.

 

Kapcsolat

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

[1] A pénznyeremények csapatnevezés esetén az adott csapatra vonatkoznak. A feltüntetett nyeremények nettó összegek, azok járulékait a pályázat kiírói átvállalják.

[2] Az oldalra jelszóval lehet belépni, ide tudják majd a pályaműveket is feltölteni. Az aloldalon a pályázók számára - a pályázathoz kapcsolódó - háttéranyagokat is elérhetővé tesszük (feldolgozandó jelentések, Arculati kézikönyv, Stratégia – alapelvek, vizuális minták, infografikák). 

[3] A nyertes pályázók vállalják, hogy a pályázat benyújtásával hozzájárulnak a pályázati anyaguknak - design terv (sablon, videó), vagy esetlegesen külön, önálló IT fejlesztés/megvalósítás mint szerzői műnek (szellemi alkotásnak) - az Állami Számvevőszék  területi korlátozás nélküli, kizárólagos, határozatlan időtartamú, valamennyi felhasználási módra kiterjedő felhasználásához. Amennyiben a számvevőszék a pályaművet, vagy annak egy részét a nyilvánosságra kerülő dokumentumaiban felhasználja, a pályázó külön szerződés alapján díjazásban részesül.

 

 

A nyertes pályázók továbbá vállalják, hogy ezen felhasználási jog a pályázat díjazásának átvételével az Állami Számvevőszék részére átruházásra kerül.