A Dunaújvárosi Egyetemen diplomát szerzett pályakezdő műszaki szakemberek és pedagógusok munkabére magasan meghaladja az átlagfizetést!

A műszaki területen végzett friss diplomás fiatalok keresetéről nemrégiben hozta nyilvánosságra adatait a 2017-es diplomás pályakövetési rendszer, mely kimutatások szerint átlagosan bruttó 450 ezer forint munkabért kapnak a Dunaújvárosi Egyetem műszaki szakjain végzett hallgatók, míg az átlag fizetés a munkaerőpiac ezen részén 300-350 ezer forint között van.

Továbbá a 2018-as adatokat tekintve a friss diplomás-pályakövetési kutatás eredményei szerint a pályakezdő pedagógusok átlagjövedelme havi bruttó 285 183 forint. Ez jelentősen elmarad jó néhány egyetemről beérkezett pályakövetési adattól: a Kodolányi János Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedagógus képzést végzői havi bruttó 400 ezer forintot kapnak, akik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem, az Óbudai Egyetem, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetemen diplomáztak szintén hasonló (bruttó) 350-400 ezer forint körüli jövedelmet kapnak a kutatás eredményei szerint.

Dönts jól! Dunaújvárosi Egyetem, az egyetem ahol több lehetsz! #felveteli2020