A Dunaújvárosi Egyetem 2019. július 11-én újabb díjat nyert el felelős foglalkoztatásban végzett kiemelkedő tevékenységéért.

A Dunaújvárosi Egyetem mindig is fontosnak tartotta, hogy családbarát munkahelyként és oktatási intézményként működjön. 2012-ben gyermekfoglalkoztató centrumot, majd a növekvő igényeknek megfelelve 2014-ben két családi napközit nyitott. 2017 óta munkahelyi bölcsődeként működnek tovább a csoportok, ahol az egészséges életmód és a zene szeretete különösen meghatározó. Munkahelyi bölcsődénkben, 2db 7-7 fő gyermek befogadására alkalmas csoport működik. A napközbeni ellátást nyújtó szolgáltatás az egyetemi dolgozók és hallgatók 1-3 év közötti gyermekeinek biztosít elhelyezést ingyenesen, két-két szakképzett gondozónő felügyelete mellett. A családi napközi célja, hogy kis létszámban, modern környezetben vigyázzon a gyermekekre, így a szülők biztonságban tudhatják, amíg a Campuson dolgoznak vagy óráikat hallgatják. A szolgáltatás színvonalát tovább növeli a Dunaújvárosi Egyetem európai szintű campusának külső játszótere, amely belső zárt, zöldövezetében található meg.

Dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora

Fontos cél az is, hogy gyermekvállalást követően könnyebb legyen a dolgozók számára a visszatérés munkahelyükre. A család, a gyermek az egyetem szervezeti kultúrájának meghatározó értékei.

2011-ben elnyerte intézményünk a Családbarát Munkahely címet. Társadalmi felelősségvállalásunk egyik elismerése, hogy egyetemünk 2016-2018 között, három egymást követő évben az „Év Felelős Foglalkoztatója” elismerő oklevélben részesült, és a DUFiókák munkahelyi bölcsődénket 2019 márciusában „Családháló Díjjal” jutalmazták. Móger-Sánta Emőke bölcsődeivezető nyilatkozott a D+ Tv-nek a bölcsőde megalakulásáról és működéséről. Elmondta, hogy az intézménynél a bölcsőde először „családi napközi”-ként működött, majd „munkahelyi bölcsőde”-ként folytatta tevékenységét.  A kollégák és hallgatók nagy örömmel veszik igénybe a szolgáltatást a rugalmasság és segítőkészség miatt

Dr. Bacsa-Bán Anetta, a Dunaújvárosi Egyetem munkatársa nyilatkozott az M1 Hiradójának. Beszédében kitért rá, hogy számára fontos, hogy biztonságban tudja gyerekét, könnyedséget okoz neki, hogy saját kollégái vigyáznak gyermekére, és rugalmasságuknak köszönhetően alkalmazkodnak a dolgozók munkaidejéhez.  

A teljes adás itt érhető el:

https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2019-07-11-i-adas-14/?fbclid=IwAR2D-pgDRFyw_JvJMBaezx1jc1ZAkRud9EXjzyMEsijDE0Ww-sHcX7ZPDbo