2019. április 15-én Szocsiban, a XI. Atomexpón megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat, valamint MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

2019. április 15-én hétfőn a Roszatom nemzetközi szervezete, a Rusatom Nemzetközi Hálózat és a Dunaújvárosi Egyetem között létrejött együttműködési szándéknyilatkozat alapot teremt a két fél együttműködéséhez a tudományos képzés területén. Az együttműködés kiterjed előadások, szemináriumok szervezésére és lebonyolítására, közös tananyagok létrehozására, diákcsereprogramok kezdeményezésére orosz egyetemekkel és egyéb területekkel. A felek arról is megegyeztek, hogy megvizsgálják az atomenergetikai ipari szakemberek képzését célzó szak indításának a lehetőségét a Dunaújvárosi Egyetemen.

Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern tagvállalata vegyesvállalat alapításáról írt alá részletes szándéknyilatkozatot. A megállapodásban 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd mindkét alapító, továbbá atom és hagyományos hőerőműveket, és egyéb karbantartási szolgáltatásokat nyújt majd.