2019. február 20-án este a Dunaújvárosi Egyetem IC DUE hallgatósága egy távoli országról tudhatott meg érdekességeket. Sokszínű információs előadásban volt része az esemény látogatóinak.

 

Az intézmény Jemenből jött hallgatója mesélt szülőföldjéről, az ottani életről. Bemutatta a jemeni zászlót, amelynek színei a hivatalos leírás szerint a következőket jelentik: a vörös az egységesítésért hullajtott vért, a fehér a boldogabb jövőt, a fekete a sötét múltat szimbolizálja.
Az ország múltja ősi időkre nyúlik vissza, itt alakult ki a térség első civilizációja, a legendás Sába királynő városa is Jemenben van, a főváros Szanaa időszámítás előtti hatodik század óta folyamatosan lakott település.
Láthattunk képeket gyönyörűen díszített tradicionális ékszerekről, a férfiak övében viselt hagyományos tőrről, az ország északi és déli lakosainak eltérő öltözékéről. Videón megnézhettük hogyan lejtenek a férfiak népi táncot. Esett szó Jemen természeti kincseiről, melyek közül az Indiai Óceánban elhelyezkedő Szokotra szigetcsoportot, mely az Unesco Világörökség része, az Indiai-óceán Galápagosának is nevezik. Végül a Jemeni ételekről kapott képi ismertetőt a közönség.
Az előadás után lehetőség volt kérdéseket feltenni, amelyekre Babagram Mohammed Ali Abdulhamed szívesen válaszolt.

 

A rendezvény kellemes hangulatban telt, jól érezték magukat az egyetem hallgatói és a város középiskoláinak tanulói.
A következő rendezvény március hónapban lesz, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők!