For English version please click here!

 

EAST-WEST COHESION
III. NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA
Dunaújváros, 2018. november 12–13.

 

A Dunaújvárosi Egyetem 2007-től hagyományteremtő módon nemzetközi tudományos konferenciákat rendez a „Duna-térségi kohézió” elnevezéssel. Ezek a rendezvények hozzájárultak az Európai Duna Regionális Stratégia (EDRS) kialakításához és működéséhez. A konferencián elhangzott előadások jelentős része tanulmánykötetekben jelent meg és hozzájárult számos doktorandusz tudományos kutatási tevékenységének eredményes befejezéséhez is.

A Dunaújvárosi Egyetemen 2014-ben kibontakozott Keleti-nyitás stratégia nagy ívben hozzájárult a nemzetközi együttműködések fejlesztéséhez és építve a Duna-térségi eredményekre a kelet-nyugat közötti kapcsolatok erősítéséhez, a társadalmi-gazdasági kohézióhoz.

Ezen gondolatok jegyében az immár 3. alkalommal megrendezendő East-West Cohesion Nemzetközi Tudományos Konferencia érdemi előrelépést kíván elérni a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésében a felsőoktatási intézmények körében, a korszerű képzési formák elterjesztésében, a tudományos együttműködések kialakításában, a hallgatók és a doktoranduszok munkájának eredményesebbé tételében.

A konferencia 2 napos. Az első nap délelőtt plenáris ülésen a fő témakörökhöz kapcsolódó átfogó előadások kerülnek megtartásra, a délután pedig 5 szekcióban párhuzamosan folyik tovább a tudományos munka. A konferencia második napján panelbeszélgetéseket szervezünk és lehetőséget biztosítunk két és többoldalú konzultációk, eszmecserék tartására, elősegítve ezáltal is a nemzetközi partnerség építését, közös kutatási projektek megalapozását.

A Tudományos és Szervező Bizottság előzetes állásfoglalása alapján a konferencia témaköréhez kapcsolódóan absztrakt kötet készül és a határidőre leadott tanulmányokat egy tanulmánykötetben kívánjuk megjelentetni a nemzetközi publikációs követelményeknek megfelelően. Emellett lehetőség nyílik egyes Magyarországon megjelenő színvonalas szakmai folyóiratokban történő publikálásra is.

A konferencián számítunk a kitűzött célokhoz kapcsolódó tudományos és oktatási tevékenységet folytató hazai és külföldi partnerintézmények képviselőinek részvételére.

 

Konferencia dokumentumok

 1. számú Hírlevél

2. számú Hírlevél

 3. számú Hírlevél

Regisztrációs ív

Szállásigénylés

Sablon fájl az Absztrakthoz

Sablon fájl a publikációhoz